divendres, 24 d’octubre del 2008

Rosa dels vents


Aprofitant que ja coneixem els punts cardinals vos deixe ací una Rosa dels Vents.
Ací teniu una xicoteta explicació de com funciona:

La direcció del vent és determinada fàcilment per mitjà del penell. Prenem com a direcció del vent aquella d’on procedeix. Generalment són utilitzats els punts cardinals. Així, doncs, un vent de l’est vol dir que ve de l’est i es dirigeix cap a l’oest.És corrent, en els distints països, de denominar amb noms concrets els vents que bufen dels punts cardinals. A la Comunitat Valenciana els vents són coneguts amb els següents noms: tramuntana el vent del nord, gregal el del nord-est, llevant el de l’est, xaloc el del sud-est, migjorn el del sud, llebeig (o garbí) el del sud-oest, ponent el de l’oest i mestral el del nord-oest.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola soc Sebas i m'agrada molt fer c.medi perque m'agrada molt estudiar sobre el Est,Oest,Nord i sud.

Anna ha dit...

Sebas! Per fi has aconseguit comentar al nostre bloc! Ha costat, però val la pena, ja veig que els has comentat tots. Continua aixi per a que el nostre bloc tinga molta vida.

Anònim ha dit...

hola soc la mare de David Bernalte per fi a trobat el blosg,perdoneume no se escriure molt be el valensia pero u intente.m'agrada molt el blogs es molt divertid i una manera de vore les coses que feu a la clsse,es genial!!segur que tindra exit.
Adeu estarem en contacte.

Anònim ha dit...

hola soc david bernalte estic emocionat per anar descurssio,nos vem ene an el cole

Anònim ha dit...

Si jo continue escrivint i escrivint perque m'agrada molt esta idea del bloc Sebas.

Anònim ha dit...

HOLA SOC VALERIA iami tanbe me agrada c.medi por quenosenseñan
muchas cosas como Est,Oest,Nord I
Sud.

Anònim ha dit...

Hola soc juanfran i si alguna bolta em perc podre usar la bruixola o la lluna per a orientarme i segur que sera molt divetit.